L.E.T. Automotive NV is een lid van de L.E.T. Group die gesticht werd door Dhr. Jozef Vandewalle als L.E.T. NV in 1967. Vandaag is L.E.T. (Laboratorium voor Electronische Toepassingen) verankerd als familiale KMO, bestuurd door Dhr. Vandewalle.

L.E.T. Automotive is een toonaangevende wereldwijde leverancier van koplampafregelsystemen. Wij ontwikkelen technisch hoogstaande lichtsensor-technologie voor een waaier van industriële klanten en inspectiestations wereldwijd.

Door de snel veranderende technologie op het gebied van koplampen en de goede relaties met de producenten van koplampen, heeft L.E.T. Automotive een sterke en betrouwbare reputatie opgebouwd door de jaren heen. Vooraanstaande automobielfabrikanten zoals BMW, Ford, Volkswagen, Daimler, Volvo, Renault, etc. werken samen met L.E.T. Automotive.

Recente ontwikkelingen zoals LED lichten kunnen zonder problemen afgeregeld worden met behulp van beeldverwerkingstechnologie. Naast de ontwikkelingen van industriële concepten voor automobielfabrikanten, levert L.E.T. Automotive ook koplampafregelsystemen voor de “after-sales” markt (bv. Garages, inspectiestations, etc…).

Een andere snelgroeiend onderdeel van de activiteiten L.E.T. is de enorme toename van veiligheidssystemen die in nieuwe wagens geïntroduceerd worden. Nieuwe concepten ontwerpen voor de kalibratie van radars en camera’s is een grote uitdaging in de laatste 10 jaar.

High-tech DAS (“Driving Assistance Systems”) kalibratieapparatuur is het resultaat van intense verwikkeling en succesvolle projecten met verschillende grote automerken. Deze ontwikkelingen vereisen een professionele aanpak en een specifieke know-how die het L.E.T. Automotive mogelijk maken om een diversiteit van toepassingen te realiseren in de automotive sector.

L.E.T. Automotive is een opvolger van L.E.T., dat 50 jaar geleden gesticht werd als een ingenieursbedrijf voor op maat gemaakte elektro-optische toepassingen. De L.E.T. Group stelt een zeventigtal mensen tewerk, waaronder veel hooggeschoolden die in O&O werken.

Sommige van onze producten zijn gecertifieerd voor verschillende nationale inspectiestations.